USLUGE

Mi brinemo o Vašem osmijehu


Centar estetske stomatologije „RICA  sa doktorom Senadom Oručevićem   pruža širok spektar stomatoloških usluga uz visoke standarde i savremenu tehnologiju. Omogućavamo vam vraćanje prekrasnog osmijeha pritom osiguravajući potpuno zdravlje vaših zuba, jer mi brinemo o vašem osmijehu!


ZAKAŽITE PREGLED

 
Stomatološka ordinacija RICA

Naše usluge


Opšta stomatologija

Centar estetske stomatologije „RICA“ osigurat će vam usluge iz oblasti opšte ili konzervativne stomatologije. Opšta stomatologija podrazumijeva popravku i liječenje zuba, uklanjanje zubnog kamenca, karijesa i popravka polomljenog zuba. Popravkom zuba se nadoknađuje izgubljeni dio zuba bilo da je uzročnik karijes ili nešto drugo što je dovelo do oštećenja.
Svakom našem pacijentu pružamo individualan pristup kako biste se osjećali sigurno i opušteno u našoj ordinaciji. Pozivamo vas da svoj novi osmijeh prepustite nama.


Zubni implantati

Zubni implantat trajno je i najbolje rješenje ako vam nedostaju zubi. Implantati su najsličniji prirodnim zubima te se i ponašaju kao prirodni zubi. Također, vraćaju sve oralne funkcije, a njihovom ugradnjom vratit će vam se osmijeh, samopouzdanje i podići kvaliteta života.

 


Pogledajte galeriju

Protetika

Fiksna protetika
Naša stručnost u oblasti fiksne protetike obuhvata izradu cirkonskih i metal-keramičkih krunica, mostova, protetskih radova od staklo-keramike, vinira (keramičkih ljuspica) i privremenih navlaka. Kombinirajući najsavremenije tehnologije s pažljivo odabranim materijalima, postižemo najvišu kvalitetu rezultata.

Mobilna protetika
Centar estetske stomatologije "RICA" ima bogato iskustvo u izradi mobilnih protetskih rješenja, uključujući totalne i parcijalne proteze, proteze na ankerima, mobilne radove na implantatima i druge. Naše mobilne protetske radove izrađujemo koristeći najkvalitetnije materijale, kako bismo brzo i efikasno riješili probleme vaših pacijenata. Svaki protetski rad se prilagođava individualnim potrebama pacijenta, garantirajući izvanrednu dugotrajnost i funkcionalnost.

Protetika na implantatima
Centar estetske stomatologije "RICA" nudi širok spektar implantata i pripadajućih protetskih rješenja. Radimo implantatnu protetiku, uključujući krunice i mostove, koristeći bezmetalnu i metalnu keramiku. Stomatolog Senad Oručević posvećen je osiguravanju da implantološki radovi budu sigurni, prirodnog izgleda i dugotrajni, kako bi zadovoljili potrebe vaših pacijenata.


Izbjeljivanje zuba

Jesu li vaši bijeli zubi izgubili sjaj i postali tamniji? Brzo, bezbolno i učinkovito rješenje je izbjeljivanje zubi. Sjaj i bjelinu svojim zubima možete vratiti jednostavno i potpuno bezbolno. Izbjeljivanje zubi jedan je od najjednostavnijih, najbržih i najučinkovitijih načina kako osvježiti i podmladiti osmijeh. Stoga, izbjeljivanje zubi danas spada među najtraženije stomatološke usluge. Centar estetske stomatologije „RICA“ koristi profesionalnu opremu i gelove provjerenih i sigurnih sastava koji su sigurni za korištenje i veoma efikasni.


Ozon terapija i terapija bola

Ozonoterapija ili terapija ozonom je napredni i znanstveno potkrijepljeni pristup u stomatologiji. Postao je u posljednje vrijeme prilično popularan u stomatološkim ordinacijama koje njeguju holistički pristup zdravlju pacijenata.
Ovaj “energizirani” oblik kisika izrađen je pomoću precizne opreme i nudi pacijentima siguran, prirodan način za uklanjanje bakterija, gljivica i virusa prije popravljanja zuba. Postoji nekoliko terapijskih prednosti terapije ozonom. Svaka proizlazi iz snažnog oksidacijskog učinka ozona na bakterije, gljivice, parazite, viruse i druge patogene.

 


Botoks

Botoks je jedan od najučinkovitijih tretmana za uklanjanje bora.
Botoks uklanja sitne i duboke bore, poboljšava konture lica i očiju, a njegov je učinak vidljiv u roku od nekoliko dana, Botox učinkovito uklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem te sitne bore oko očiju. Dodatno može ukloniti bore na nosu te podignuti obrve, kutove usana i zategnuti vrat. Čudesne aplikacije botoxa uključuju i spuštanje usne kod pacijenata kojima se previše vidi zubno meso te sužavanje lica kod onih koji imaju previše izraženu muskulaturu za žvakanje. U Centaru estetske stomatologije „RICA“ radi ljekari, specijalisti sa višegodišnjim iskustvom, u čijim su stručnim rukama rezultati uvijek vrlo prirodni.

VIŠE INFORMACIJA

Katalog sa uslugama

Galerija fotografija

Naši radovi

 
FAQ

Najčešća pitanja stomatologu

1Zašto se zubi kvare?
Kvarenju zubi najviše pogoduju namirnice i pića koje sadrže ugljikohidrate, znači šećere i škrob. Bakterije koje žive u usnoj šupljini koriste ugljikohidrate za svoju prehranu pri cemu se razgradnjom stvara kiselina koja nagriza zubnu caklinu. Oštećenje zubne cakline omogućuje gubitak kalcija i fosfora, dva najvažnijih minerala od kojih su zubi građeni. Tako počinje proces kvarenja zubi.
2Kako mogu spriječiti nastanak karijesa i bolesti desni?
Dobra oralna higijena počinje kod kuće. Uz nju se preporučuje odlazak stomatologu svakih 6 mjeseci. Četkajte zube barem dvaput dnevno mekom ili srednje tvrdom četkicom i pastom koja sadržava fluor, mijenjajte četkicu svaka dva do tri mjeseca, čistite zube zubnim koncem svaki dan I dvaput godišnje posjetite stomatologa. Stomatolog će vam ukloniti kamenac i plak te će, u slučaju nastanka karijesa, pravodobnom reakcijom spriječiti njegovo širenje, pa tako i potrebu za nekim većim i skupljim zahvatom.
3Koliko često moram posjećivati stomatologa?
Stomatologa bi trebalo posjetiti najmanje 2 puta godišnje. Nažalost u našemu društvu sasvim je uobičajeno da se stomatologa posjećuje samo onda kada je krajnje vrijeme, odnosno kada zub zaboli. Ovisno o stanju u vašoj usnoj šupljini stomatolog će odrediti koliko često biste ga trebali posjećivati. Oralno zdravlje, pa tako i pojava nekih patološki procesa u ustima i zubima sasvim je individualno. Osobe koje su sklone karijesima (ukoliko se karijesi pojavljuju unatoč dobroj higijeni) stomatologa bi trebale posjećivati češće.
4Kada dijete treba početi samostalno prati zube?
Većina roditelja griješi jer prerano prepušta djetetu da samostalno pere zube. Dob kada dijete može samostalno prati zube vrlo je individualna. Najčešće ovisi o angažiranosti roditelja u održavanju oralne higijene djeteta. Kada dijete počne pokazivati inicijativu za pranje zubi, roditelj treba dobro i pravilno oprati djetetu zube i tek onda djetetu prepustiti da ih samo opere. Dijete treba kroz igru nastojati ponoviti Vaše kretnje. Ta faza prelaska na samostalno pranje zubi može trajati više mjeseci.
5Zašto je implantat najbolja opcija u slučaju izgubljenog zuba?
U slučaju gubitka zuba ugradnja implantata je najbolja opcija. Implantat je titanski vijak koji imitira korijen izgubljenog zuba i nakon sto se oseointegrira i ucvrsti(stvori se oko njega nova kost koja sraste s okolnom kosti) izarađuje se kruna zuba. Na taj nacin susjedni zubi ostaju sačuvani, bez potrebe za brušenjem i izradom krunica i mostova. Implantati su izrađeni od materijala koji su biokompatibilni i potpuno neškodljivi za organizam, imaju doživotnu garanciju i pružaju osjećaj najbliži prirodnom zubu. U slučaju nedostatka svih zuba ugrađuje se više implantata na kojima je moguće izraditi most ili protezu i postići puno veću stabilnost i ugodu za pacijenta.
6Hoće li se implantat „prihvatiti“?
Uspješnost terapije zubnim implantatima je gotovo 99% te su komplikacije izrazito rijetke, a ukoliko dođe do odbacivanja implantata to se gotovo uvijek dogodi u prvih 6 mjeseci nakon ugradnje, a prije izrade zuba na implantatu. U tom slučaju zahvat se ponavlja, a odbačeni implantat vraća se proizvođaču.
7Da li je prije ugradnje implantata potreban dodatni kirurški zahvat?
Ponekad je zaista potrebno prije ugradnje implantata učiniti dodatni zahvat. Najčešći razlog je nedostatak kosti u koju se planira ugradnja ili nedovoljna širina koštanog grebena. Tada se pristupa ili augmentaciji sinusa (sinus lift ) ili postupku nadogradnje kosti koji su u pravilu kompliciraniji zahvati od same ugradnje i izvode se također u lokalnoj anesteziji. Ponekad je moguće navedene zahvate učiniti u istom aktu kada se ugrađuje implantat.
8Da li je ugradnja implantata bolan proces za pacijenta?
Ugradnja implantata nije bolan proces. Izvodi se u lokalnoj anesteziji koja omogućava potpunu analgeziju (odsustvo boli). Nakon operacije pacijent se mora pridržavati uputa koje će dobiti od svog oralnog kirurga, a pridržavanje uputa garantira uspjeh implantacije.
9Da li je izbjeljivanje zubi štetno?
Izbjeljivanje se danas smatra sigurnom i pouzdanom metodom. Ako su vaši zubi zdravi ili adekvatno sanirani plombama, dobar ste kandidat za izbjeljivanje. Moguće neželjene posljedice traju najviše dva do tri dana, a manifestiraju se kao osjetljivost zubi na toplo, hladno, slatko ili kiselo. Preporučuje se da se izbjeljivanje vrši uz stručan nadzor, profesionalnim i provjerenim sredstvima. Ipak, imajte na umu kako je pretjerano izbjeljivanje (više od dva puta godišnje) štetno za zubnu caklinu. Zube svakako perite redovito (iza svakog obroka), te izbjegavajte pušenje, konzumaciju crnog vina, currya, crnog čaja i sličnih napitaka.
ZAKAŽITE POSJETU

Naši vrhunski stručnjaci čekaju da Vam pomognu. Kontaktirajte nas!


ZAKAŽITE PREGLED